Massoth dekoder

Beskrivelse af MY med Massoth dekoder

Efter det var lykkedes mig at få fat i en Heljan MY, var tiden kommet til at bygge dekoder i. Valg af dekoder var der jo ikke de store udfordringer i ( troede jeg ) det skulle selvfølgelig være en Lenz Maxi Gold, den var der jo mange som allerede havde brugt, så hvorfor ikke mig, men det var bare ikke muligt at få fat i en.... Nå så kunne man jo også bruge en ESU lokpilot 4 XL, den kunne man hellere ikke få.... Jeg kunne selvfølgelig vente til en af disse dekodere kom på lager igen, men så blev jeg præsenteret for Massoth. Det var ikke en dekoder jeg kendte, havde hørt om produktet før i forbindelse med spor G - LGB, hvor en del af dem som " leger " med tog i den størrelse, bruger deres digital system, efter at have kigget lidt på de dekodere som var blandt deres produkter faldt mit valg på, en Massoth eMOTION XL, som er en 3 amp dekoder forsynet med et SUSI interface, og minder meget om Lenz / ESU nogenlunde samme størrelse og pris, så ingen problemer med bygge den i en Heljan MY. 

Jeg havde allerede inden projektets start besluttet mig for at jeg ikke ville " ødelægge " det print som sidder i MY'en - så jeg startede med at klippe alle ledninger, så jeg kunne bevare print med stik hvis jeg senere vil sætte det i igen ( ved ikke hvorfor jeg skulle, men....) 

Dekoderen passer i hullet under original printet, præcis som Lenz eller ESU dekoderen, jeg lagde en klods i hullet af noget hårdt skum, så dekoderen kom op i den rette højde, og skruede den fast ved hjælp af de skruer og afstands stykker som fulgte med dekoderen, selve monteringen af div ledninger var ikke det store problem ( der følger en manual med som forklarer alle tilslutninger meget tydeligt ), de blev forlænget så det var muligt at montere dem pænt, det eneste man skal huske her er at for og bag på sådan en MY er spejlvendt når det gælder strøm. 

En ting som jeg syntes er "smart" på denne dekoder, er at man kan justerer strømmen på de forskellige funktions tilslutninger i trin fra 1 til 32 – dvs sætter du din strømstyrke på 32 på en funktions udgang så får du samme strømstyrke som du har i dine skinner, sætter du den til 1 så får du 1/32 del af den strøm du har i dine skinner. 

Samtidig med dekoder indbygningen, monteret jeg lys, og en lokfører i kabinen, jeg har dog valgt ikke at tilslutte de ventilatorer som sidder i taget, da disse larmer en del på den model jeg har, dette kommer muligvis senere, når jeg har noget mere tid til at finde ud af hvorfor de larmer. 

Dekoderen er en ren DCC dekoder, og jeg har ikke oplevet problemer med den, jeg bruger selv Intellibox II til at styre mine tog med, der er også blevet testet med Lenz system 100, og alt har virket efter hensigten. 

Du kan læse mere om dekoderen her, samt hente manualen.

Jeg faldt lige over denne artikel, som måske også kunne være interessant.  Link

Lars S.

My3

My1